И тази година успяхме да изпълним мисията си и да организираме тридневна и разнообразна програма за детската надпревара на „Купа Бороборд Джуниър“.

_MG_4621

На 10,11 и 12 март в к.к. Боровец на писта Иглика и Сноу Парк Бороспорт се проведоха състезания в дисциплините слалом, слоупстайл и бордъркрос, като участниците и в трите дисциплини бяха деца на възраст от 6 до 15 години. „Купа Бороборд Джуниър“ е една инициатива, която се провежда под мотото „Там Където Изгряват Звездите“.

_MG_4860

Купата се провежда за втора поредна година и определено интересът тази година драстично нарастна. В състезанията се включиха 8 клуба от страната, а състезателите бяха 70. Гордеем се с всички малчугани, които ни показаха какво е да си състезател на тази възраст. Видяхме в младите таланти изключителни амбиции и борбен дух. Изпитахме различни емоции, придружени със сълзи и недоволство, гордост и усмивки.

_MG_4910

Идеята ни е да вдъхновяваме и амбицираме все повече деца да се ориентират към борд спортовете и разбира се най-вече към сноуборда. Ние от СК Бороборд дадохме всичко от себе си това събитие да се състои и бяхме убедени, че ще успеем да разпалим детските емоции. С гордост можем да заявим, че купата е уникална по рода си и ще се постараем да я утвърдим като традиция. Уникална е защото в страната ни е рядкост организирането на такива състезания – насочени към младите талантливи сноубордисти.

_MG_4980

Специални благодарности на нашите спонсори: Contrabanda Store, Diel Sport и Boar, които осигуриха прекрасните награди на победителите! Огромни благодарности на община Самоков, Бороспорт АД и Екипа на Сноу Парк Бороспорт! Благодарим и на всички наши приятели, замесени в организацията!