Целта на провежданите лагери за деца, от спортен клуб „Бороборд – Самоков“, през летния сезон е опознаване на природата чрез различни спортни занимания и развлекателни разходки със състезатели, които са завоювали множество международни отличия в сноуборд  спорта. С оглед постигнатите през годините резултати на състезателите, клубът се е утвърдил като водещ в своята сфера не само в България, но и на международната сноуборд сцена. По време на летните лагери, децата Ви ще създадат нови приятелства и ще се докоснат до природата и нейната магия; ще имат възможността не само да  развиват спортния си дух, но ще разширят и представите си за света, усвоявайки нови умения; ще разменят впечатления и ще участват в различни беседи с екологична насоченост.

Предизвикателство за децата Ви, ще бъде и опознаването на културните забележителности в град Самоков: Исторически музей – Самоков, Девически манастир „Покров Богородичен“ (метох), Голямата чешма, Сарафската къща, Цали Мали град и др.

Преход до най-високия връх на Балканите, спиращия дъха ни връх Мусала, ще позволи на децата да усетят хармонията и дивната красота, която ги заобикаля. Неповторимите гледки при изкачването на върха и удоволствието от вложеното усилие при покоряването му са спомен, който ще остане в съзнанието им за дълго.

За по – малките принцове и принцеси обещаваме лек преход по пътеката, изпълнена с ароматни билки, цветя и горски плодове, до хижа Мальовица.


„Бороборд Самоков“ ще зарадва децата Ви с едно изключително преживяване, каквото е карането на колело в три различни степени на трудност-крос кънтри, ендуро (фрий райд) и спускане, съчетано с прекрасните гледки, които се разкриват в полите на Рила, в покрайнините на град Самоков. Преходите с колело ще бъдат съобразени с възрастта на децата и индивидуалните им умения. Маршрутите са различни, в зависимост от групата и са подходящи за деца от 6 до 18 годишна възраст.


Скейт парка в гр. Самоков е един от четирите професионално конструирани паркове в България. Има изградена пул секция и множество креативни и разнообразни конфигурации за всички нива на скейтборд. Заобикалящите го алеи са прекрасен терен за практикуване на лонгборд.


Вълнуващи моменти сред красивата природа в покрайнините на град Самоков. Разходки по крайречни пътеки и през борови гори, до живописни местности. Край кристално чистата река Искър ще се организират пикници на чист въздух, на които Вашите деца ще придобият умения за палене на огън, риболов и скаутски умения – за работата на скаута – разузнавач – придобиване на нови умения за действие в непознат терен.

Град Самоков
Самоков е град в Югозападна България. Намира се в Софийска област на 55 км от град София и на 10 км от курорта Боровец. Самоковската котловина е разположена между няколко планини – Рила, Плана, Витоша, Верила, Ихтиманска Средна гора – на 950 метра над морското равнище. На територията на община Самоков има подходящи спортни обекти и съоръжения за упражняване на борд спортове. През зимата изключително благоприятна е близостта на курорта Боровец, а през летния сезон град Самоков и планина Рила предлагат разнообразни условия за отдих, спорт и туризъм. Най-новото спортно съоръжение на територията на общината е изграденият скейт парк край реката, където всеки желаещ може да практикува скейтборд, лонгборд, тротинетка или колело (байк).


По-долу може да прочетете подробна информация за Клуб „Бороборд – Самоков“
Клуб „Бороборд – Самоков“ е създаден през 2008г. от братята Христо и Константин Ахтаподови. Целта ни е да предадем всички свои умения и знания на младите спортисти.

Състезатели от СК „Бороборд – Самоков“ през годините са завоювали следните високи отличия:

– трето място на Младежки олимпийски игри в Лилехамер, Норвегия;
– вице европейски шампион;
– множество призови места в стартове за Европейски купи;
– множество призови места във FIS състезания;
– няколкократно печелени купа „България“ и купа „Надежди“;
– лидери в състезанията от Държавния спортен календар и т.н.

Макар и нов спорт, сноуборда е част от голямото олимпийско семейство, със своите дисциплини: гигантски слалом, слоуп стайл, биг еър и бордъркрос.


През годините състезатели и треньорите от СК „Бороборд – Самоков“ са награждавани за спортист на годината (Петър Гьошарков – първо място – 2015г.; Валентин Миладинов – първо място – 2016г.) и съответно треньор на годината (Христо Ахтаподов – трето място – 2015г.; Константин Ахтаподов – второ място – 2016г.).

За записвания моля изпратете запитване от тук

  Вашето име (задължително)

  Вашият Email (задължително)

  Вашият телефон

  Дата на записване


  или ни позвънете на:

  Христо Ахтаподов:  +359 877 603 100 / Константин Ахтаподов: +359 897 964 917

  Очакваме ви!