Photos: Богдан Кабасанов

Състезателите от националния отбор по фрийстайл сноуборд на България са на поредният си подготвителен лагер в австрийския курорт Дахщайн. Отборът е почти в пълен състав – Георги Георгиев-Черния, Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Константин Славов, Борислав Стоянов. Липсва само Камен Петров, който има лека контузия и пропуска лагера. С тях естествено са и двамата треньори – Христо Ахтаподов и Богдан Кабасанов, както и Михаела Варошкина от Бороборд.

Симеон Митрев

Двамата трньори споделиха, че условията в момента са доста тежки поради лошите атмосферни условия. Въпреки това те се опитват да прекарват възможно най-много време на парка в тренировки.

Борислав Стоянов

На 14ти ноември е първото състезание – Pleasure Jam, в което ще вземат участие нашите сноубордисти. Pleasure Jam се провежда за 12 път и е събитие от World Snowboard Tour.

Константин Славов

В квалификациите ще вземат участие 60 карачи от цял свят, като вече има 20 класирани за финалите, поканени от организаторите, а останалите ще се борят за 18 места на финалите, където състезателите ще са общо 38.

Петър Гьошарков

От нашите състезатели със сигурност ще вземат участие в квалификациите Петър Гьошарков и Константин Славов, които се класират директно по точки. Георги Георгиев-Черния и Симеон Митрев са в резервите, но имат голям шанс да вземат участие, поради лошото време, което най-вероятно ще откаже голяма част от карачите да отидат на състезанието.

Георги Георгиев-Черния

Ахтаподов и Кабасанов разказаха, че състезателите не са имали възможност да тренират на трасето поради лошите атмосферни условия и ще се адаптират в движение по време на състезанието.

Христо Ахтаподов

Отборът ще тренира в Дахщайн до 24ти ноември, а след това се отправят към Холандия, където ще се проведе първата Европейска купа в дисциплината слоупстайл в залата Landgraaf. Там участие ще вземат Георги Георгиев-Черния, Петър Гьошарков и Симеон Митрев.

Ето конфигурацията на трасето за Pleasure Jam 2014. Пожелаваме на българските състезатели късмет и успех и очакваме новини от представянето им.