Photos by: Constantin Trupchev, KIK visions

След като лонгборд workshop-a организиран от спортен клуб Бороборд, с помощта на Never Summer приключи, дойде време и за скейтборд състезанието.

Може би заради лошото време не дойдоха очаквания от нас брой скейтъри, но въпреки това състезанието се проведе и то на доста високо ниво, тъй като присъстваха едни от най-добрите карачи до 18 годишна възраст. За щастие облаците се махнаха и слънцето огря над площада в Самоков.

Треньорът Христо Ахтаподов подреди уредите на площада в интересна конфигурация и състезателите имаха възможност да развихрят въображението си и да покажат креативност, което беше и основният критерий за оценка.

Участие взеха 15 човека, разделени в 2 категории – деца до 10г. и юноши от 10 до 18г. Фаворит отново беше Иван Иванов от град София на 16г., който за трети път спечели Самоскейт. Всички участници показаха доста добри умения със скейтборда, а най-много овации и аплодисменти от публиката събра победителят при децата – Димитър Челебиев, който е само на 6 години.

Ето го и класирането:

–          деца до 10 години:

 1. Димитър Челебиев – Самоков
 2. Християн Конярски – Самоков
 3. Димитър Галев – Самоков

–          юноши от 10 до 18 години

 1. Иван Иванов – София
 2. Илия Белдьоков – Руснака – София
 3. Иван Варошкин – Самоков

След края на състезанието кметът на община Самоков – Владимир Георгиев награди победителите с наградите осигурени от магазин Contrabanda.

Иван Иванов

Илия Белдьоков – Руснака

Иван Варошкин

Симеон Митрев

Димитър Челебиев

Фотоконкурсът за млад фотограф до 18 години, организиран от Константин Тръпчев и Константин Жеков – KIK visions, разкри няколко млади таланта запалени по фотографията.

Участниците представиха по 3 фотографии във всяка от категориите – природа и спорт. Всички снимки бяха достойни, но все пак трабваше да има победители. Ето ги и тях:

Категория природа:

 1. Радослав Каймаканов
 2. Радослав Каймаканов
 3. Иван Пешков

Категория спорт:

 1. Михаела Варошкина
 2. Радослав Каймаканов
 3. Ивет Лобутова

Наградите отново бяха от магазин Contrabanda.

Отново искаме да благодарим на община Самоков за възможността да участваме в празниците на град Самоков, на магазин Contrabanda за спонсорството и осигурените награди и на  KIK visions за заснемането на събитието.

От общината са закупили нови уреди за скейтпарка на площада в Самоков, така че много скоро той ще изглежда още по-привлекателно за скейтърите.

Очаквайте скоро и видеото на KIK visions от Самоскейт 3 J