Клубът със сериозни заявки за новия сезон.

Народът е казал: „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Тази мъдрост може да се приложи във всичко в живота, спортът не прави изключение. Момчетата и момичетата на „БороБорд“ дадоха всичко от себе си през лятото, за да „пожънат“ после успехи.

След най-успешният клубен сезон до момента, състезателите получиха заслужена почивка през месец май. Безгрижните дни не траеха дълго и още в края на месеца тренировките се възобновиха и се даде старт на лятната подготовка на клуба.

Сноубордистите тренираха 5 дни в седмицата, като програмата им бе разнообразна: кросове в пресечена местност из красивата природа на Рила, акробатика с лонгборд и общо физическа подготовка, включваща колоездене (25км), плуване в спортен комплекс „Арена Самоков“ и тренировки, които развиват техниката, издръжливостта и спомагат за усъвършенстването на стиловете.

Така, в труд и същевременно забава, изминаха горещите юни и юли.

Месец август донесе морски емоции за „БороБорд“. Младите надежди на клуба си спретнаха 10-дневен лагер на къмпинг „Корал“. Там те успяха да покарат хавайски сърф и да се насладят на големите вълни и прекрасното време, които подари българското Черноморие.

Морският лагер сложи край на лятната подготовка на отбора. В заниманията през топлата част на годината участие взе пълния състезателен състав на „БороБорд“: Симеон Митрев, Бетина Кичукова, Михаела Варошкина, Димона Савчова и Неда Пенчева, която отстъпва на съотборниците си само по години, но не и дисциплина и желание за прогрес. Разбира се, неотлъчно до сноубордистите бе техния треньор Христо Ахтаподов, който ги напътстваше в поставените задачи.

Пред надеждите на клуба сега стои предсезонната подготовка. Тя ще се състои в Самоков чрез разнообразни занимания, развиващи най-важните качества в сноубординга – бързина, физическа и скоростна издръжливост, гъвкавост и взривна сила. В програмата са предвидени лонгборд, скейтборд, колоездене, а по-късно, когато времето захладнее, тренировки в зала.

Христо Ахтаподов разкри, че планува двуседмичен лагер в австрийските Алпи през ноември. Най-перспективните състезатели на клуба ще имат възможността да тренират на глетчер Кицщайнхорн при Капрун, долината Цел ам Зее.