Тази сряда (26.03.14г.) протече състезанието, което беше малко по-различно от тези, които бяхме карали до сега. Отново на Пампорово, но този път по дисциплина „Бордъркрос”. Нашият отбор „Бороборд Самоков” обаче може да се справи с всякакви дисциплини и отново показахме, на какво сме способни.

all

Състезанието започна с изненадващо хладно време. Но преваляванията от сняг бяха много по-добър вариант, от колкото тези от дъжд. Трасето беше направено директно от най-квалифицираният специалист – Виктор Жеков, така че за нас не беше изненада, че е много добро. Креативни виражи и скокове имаше на цялата писта и така преминаване на трасето се превърна във върховно удоволствие. Начало на трасето се оказа много технично и скоростта не достигаше за първия скок. Това от своя страна показа кой е истински бордъркросист и знае как да си подготви дъската и как да мине през трасето.

bobi

От нашите момчета заблестя Валентин Миладинов, който си спечели първото място в своята категория без да мигне. За съжаление все още няма право да се състезава с по-големите си колеги, иначе сме сигурни, че има какво да покаже и в по-възрастната група. Неговото перфектно каране по трасето с преминаване на всички скокове показва, че Вальо ще има място на стълбичките в тази дисциплина и в бъдещето. Ивайло Христов също се представи много добре и взе третото място.

valentin-miladinov

mom-podium

При момичетата се получи много интересно състезание, кадето се показва че бордъркрос е много променлива дисциплина. Бетина Кичукова успя да вземе третото място в категория жени след Александра Жекова и Мила Димитрова. Обаче в категория девойки ситуацията съвсем се промени и Михаела Варошкина след интересно пускане изпревари Бети и си взе първото място. Бети спечели второ място и Мила остана с бронзов медал. Браво момичета, показахте ни много добро каране и доказахте колко интересна е тази дисциплина.

momi-podium

Резултати:

момчета

1. Валентин Миладинов „Бороборд Самоков“;

2. Константин Славов „Свободно европейско общество“;

3. Ивайло Христов „Бороборд Самоков“.

жени

1. Александра Жекова (НСА)

2. Мила Димитрова „Блейд“

3. Бетина Кичукова „Бороборд Самоков“

девойки

1. Михаела Варошкина „Бороборд Самоков“;

2. Бетина Кичукова „Бороборд Самоков“;

3. Мила Димитрова „Блейд“.

момичета

1. Лиа Манчева „Блейд“;

2. Боряна Минковска „Бороборд Самоков“.