Изминалите три дни ще се запомнят с много усмивки и огромно количество позитивна енергия. И няма как да е другояче, щом са намесени деца!

01

Под егидата на община Самоков и съвместната организация на „БороБорд“ и „Боро Спорт“ се проведе състезание между най-малките сноубордисти на България. Разбира се, мястото на събитието бе Боровец, а участие в надпреварата взеха всички работещи с деца клубове в страната: „Борд Райдър“, „Спорт Екстрийм“, „Мотен“, „Блейд“ и „БороБорд“. Сили премериха общо 34 деца, разпределени по възрастови групи: 6-8г. (момчета), 9-11г. (момичета и момчета) и 12-13г. (момичета и момчета).

03

04

Състезанието протече повече от добре, като изцяло бе изпълнен първоначалният план на организаторите. Те следваха своята тридневна програма и дори лошото време не успя да попречи на идеите им. Една от тях беше уъркшоп и прожекция на най-новото видео на „БороБорд“ Progression Games III. Чрез него се дадоха много съвети, свързани с техниката, съдийското оценяване и въобще материята на може би най-сложният стил в сноуборда – фристайлът.

14

05

06

Голямо доказателство за успешната работа на „виновниците“ за събитието бе пригоденото за децата малко слоупстайл трасе. Съобразено изцяло с възрастта им, включваше скокче с рейнбоу бокс. Участниците имаха по три ръна да покажат уменията си и да впечатлят журито в лицето на Христо Ахтаподов и Симеон Митрев. Двамата самоковци оценяваха талантите по най-новите съдийски критерии в борда.

07

08

Уменията на малките сноубордисти изумиха не само съдиите, а и всички организатори и спонсори на събитието. Децата показваха напредък дори по време на тренировките, блестяха на състезанието и дадоха сериозни заявки, че за България тепърва ще се слуша на международната сноуборд сцена.

09

10

Особено впечатление във фристайла очаквано направиха възпитаниците на „БороБорд“. Школата има традиции в този стил и е раждала не един и двама всепризнати таланти. Един от тях е Симеон Митрев, който само преди дни финишира трети в кръг от Европейската купа в Копаоник, Сърбия.

11

12

Купа „БороБорд Джуниър“ донесе много предметни награди на младите си участници. Те бяха осигурени от партньорите на събитието Contrabanda и Diel Sport, както и от всички приближени на организаторите, които се погрижиха за лакомствата за децата.

Нека има повече такива дни!

Крайно класиране слоупстайл (12.03.2016)

Момчета 6-8 г.

 1. Марто Бойчев (БороБорд) 61т.
 2. Пламен Колев (Мотен) 47т.
 3. Иван Ахтаподов (БороБорд) 40т.

Момичета 9-11 г.

 1. Савина Димитрова (Борд Райдър) 50т.
 2. Андреа Коцинова (Блейд) 41т.
 3. Бианка Тодорова (Борд Райдър) 40т.

Момчета 9-11 г.

 1. Лени Фенинг (БороБорд) 73т.
 2. Иван Иванов (Мотен) 57т.
 3. Мартин Костов (Блейд) 51т.

Момичета 12-13 г.

 1. Неда Пенчева (БороБорд) 58т.

Момчета 12-13 г.

 1. Борис Петров (БороБорд) 80т.
 2. Филип Шишманов (Спорт Екстрийм) 52т.
 3. Никлас – Бенямин Митов (Блейд) 50т.