Националните надежди по фрийстайл сноуборд на България отново са на подготвителен предсезонен лагер – този път в Хинтертукс, Австрия. Зимата ще дойде съвсем скоро и по нашите зимни курорти и нашите състезатели усилено се подготвят за нея и разбира се за предстоящия състезателен сезон.

Симеон Митрев

Двамата треньори – Христо Ахтаподов и Богдан Кабасанов споделиха, че условията в парка са чудесни и тренировките протичат по план. С тях са Георги Георгиев – Черния, Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Константин Славов и Камен Петров.

Константин Славов

Всички състезатели са в перфектна форма и свежи сили за лагера. През следващия състезателен сезон те ще вземат участие във възможно най-голям брой състезания от световния календар.

Това е третият поред лагер за подготовка на отбора. През юни месец сноубордистите ни бяха на в Дахщайн, а миналия месец в швейцарския курорт Саас-Фе. Треньорите са много доволни от подготовката, настроението в отбора и формата на всички състезатели.

Георги Георгиев – Черния

През времето, в което не тренират на снега, момчета разпускат карайки скейтборд на скейтпарка в курорта.

Петър Гьошарков

Петър Гьошарков

Симеон Митрев и Петър Гьошарков

Очакваме да видим много нови трикове от нашите млади таланти, стискаме им палци за успешен сезон и добро представяне на всички състезания. Първото, в което ще вземат участие ще се проведе през ноември и е първото състезание за сезона – „Pleasure Jam” в курорта Дахщайн.