На 16 септември кметът на община Самоков Владимир Георгиев откри официално новият скейт парк в крайречната зона. Атмосферата в този прекрасен слънчев есенен ден стопли сърцата на цялата публика с креативните изпълнения на 35 скейтъри от Самоков, Панагюрище, Сливен, Пловдив, Стара Загора и София. Мероприятието се превърна в един истински празник за Самоковци! Атрактивната надпревара бе в две дисциплини- „пул сешън“ и „стрийт“.

Ето и класирането по категории от изминалото състезание:

„Пул Сешън“:

Първо място – Васил Терзиев от София, който грабна и наградата за най-добър трик „фронт сайд еър“
Второ място – Симеон Митрев от клуб „Бороборд”, който изпълни прецизни трикове по ръба на пул секцията и разви висока скорост с голяма амплитуда на скоковете.
Трето място – Илиян Джугаланов от Пловдив

При младежите класирането е следното:

Първо място – Теодор Ангелов
Второ място – Калоян Тренков
Трето място – Марио Николов

Тук ще отбележим и доброто представяне на възпитаниците на СУ „Никола Велчев“ гр.Самоков – Симеон Чалъков, Михаил Минков и Кристиан Крумов, които участваха за първи път в скейт състезание и по този начин стартираха началото на кариерата си и в скейтбординга.

Със завидни технически умения изпъкна и позитивната млада дама Ивана Христова, която е инструкторка на скейт парка в Самоков, тя грабна два ваучера на стойност по 50 лв. от веригата магазини „Контрабанда”.

Димитър Челебиев от Самоков бе най-малкият участник в проявата и получи поощрителна награда за доброто си представяне с ваучер за 50 лв.

„Стрийт Сешън“:

Първо място – Явор Вечерников
Второ място – Лозьо Димитров от екипа на сноупарк „Бороспорт
Трето място – Илия Белтеков

Младежи до 18 г.:

Първо място – Мартин Атанасов
Второ място – Димитър Пенев
Трето място – Калоян Тренков

Balkan PMS group с представител Стефан Докузов се погрижи за паричният награден фонд на националното състезание в размер на 300 лв. Парични награди получиха не само победителите в отделните категории, но и скейтърите, които успяха да впечатлят съдиите в т. нар. атрактивна игра trick for cash. Благодарим на Balkan PMS group, главеният съдия Марин Сладкаров, водещият на събитието Борис Атанасов, веригата магазини „Контрабанда” и най-вече на община Самоков, която постави града ни на картата сред най-значимите места в България за развитие на екстремните спортове.

Победителите бяха наградени от заместник кмета на община Самоков Люба Кленова,а непосредствено след това се пренесохме в ритмите на планината и усетихме музикалната атмосфера на участниците в традиционният фестивал Ритъмът на Планината. И така в нашият град показахме как овладяваме изкуството да има за всекиго по нещо. Не три в едно а Куатро беше ни много приятно – Самоков показа, че може да съчетае полезното с приятното.