Photos by: Constantin Trupchev, KIK visions

И така тази неделя – 17.08. – на площада в град Самоков се проведе Самоскейт 3. Третото поред издание на Самоскейт се състоя в отредения за спорт ден от празниците на града.

Паралелно със Самоскейт 3 на площада имаше и състезание по стрийтбол, така че целият площад беше изпълнен с хора запалени по спорта – и млади и по-възрастни.

Лонгборд работилницата организирана от спортен клуб Бороборд премина дори по-добре от очакваното. За обучение се записаха 43-ма участника на възраст от 4 до 40 години.

Денят започна с дъжд и понамокри площада, но това пък позволи на по-опитните лонгбордисти да демонстрират така наречените дрифт завои с лонгборд.

Този сравнително нов спорт имитира каране на сърф по улиците в градски условия.  Самата дъска на лонгборда доста прилича на тази за скейтборд, но е с по-различен механизъм на колелцата и позволява по-динамично завиване. Като цяло карането на лонгборд е един доста забавен и приятен начин за движение из града и същевременно добра тренировка за цялото тяло.

 

След като площада изсъхна и облаците се поразнесоха, пространството пред общината се изпълни с малки и големи начинаещи лонгбордисти.

Всички видяха, че не е чак толкова трудно и с малко практика карането на лонгборд се превръща в страхотно забавление.

Денят премина чудесно с хубава музика, усмихнати хора и всички се забавляваха на центъра на града.

Ние от Бороборд останахме много доволни от големия брой желаещи да се пробват на лонгборд, а самоковци бяха впечатлени от този спорт. Надяваме се за в бъдеще да виждаме все повече младежи с лонгборд по улиците на Самоков.

Благодарим на община Самоков за предоставената възможност и на спонсорите от Never Summer, които ни предоставиха страхотните си дъски, за да ги изпробваме и покажем на хората.