Миналата седмица се проведе състезанието от веригата Rookie tour за деца до 18 години. Нашите млади надежди взеха поредното активно участие в дисциплините слоупстайл и халф-пайп. За преживяното ще ни разкажат треньорите Христо Ахтаподов и Богдан Кабасанов, който е автор и на снимките.

view-trentino

 Състезанието се проведе в Италия, в курорта Монте Бондоне, в близост до град Трентино. Курорта ни посрещна с перфектни условия и прекрасни гледки към долината. Отново пътувахме в добра атмосфера и със силен отборен дух дойдохме да покажем най-доброто от себе си.

Съставът на отбора беше следният: Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Камен Петров, Константин Славов, Борислав Стоянов, Атанас Сунков при момчетата и Бетина Кичукова и Михаела Варошкина при момичетата.

trentino-lift

Организацията на събитието беше много професионално подготвена. Първият ден ни заведоха на културно мероприятие в центъра на град Трентино. Посетихме новооткрития археологически музей. По този начин състезателите и треньорите имаха възможност да се запознаят с колегите си от цяла Европа.

bobi-love

В самото състезание взеха участие деца от школите на централна и западна Европа. Конфигурацията на трасето представляваше три скока в серия и един парапет. Тренировката на следващия ден протече нормално, но ни направи впечетление, че трасето е доста технично. Само една грешка води до загуба на скорост и невъзможност да се продължи по трасето.

pepo

Слоупстайл състезанието ни посрещна с много топло време. Трасето беше меко и липсваше сигурна скорост. В тренировките всички залепиха своите рънове. Състезанието протече в формат на три ръна, като се брои най-добрият от тях. За съжаление в самото състезание нашите представители не можаха да лепнат ръновете си и не стгнаха до медалите.

Все пак имаше доста впечетляващи моменти. Мони, след дългата възтановяваща пауза показа стабилна fs 720, Коце направи огромен backflip, a Камен си залепи ръна (cab180, fs3, bs360, fs180 in switch bs out на бокса).

 betina-kichukova

boristav-stoyanov-air

Крайното класиране:

Руки:

21 – Петър Гьошарков

26 – Симеон Митрев

Гром:

6 – Камен Петров

8 – Константин Славов

10 – Анастас Сънков

13 – Борислав Стоянов

Гром момичета:

6 – Михаела Варошкина

8 – Бетина Кичукова

В халф-пайп състезанието момчета показаха много силно каране. Пепо изпъкна с 6-то място при солидна конкуренция. Успя да покаже чист рън с огромна амплитуда (bs method, fs 540 tailgrab, bs 540 tailgrab, fs360 mute, cab 360 nosegrab, bs alleyoop 540). Мони направи разнобразен рън като вкара и misty flip в серията си. Боби се опита да направи mctwist, но малко не му достигаше. И момичета караха доста стабилно като Михаела остана на косъм от подиума. Малкият Таско пък разцепи със стил.

petar-gyosharkov-method

 Руки:

6 – Петър Гьошарков

13 – Симеон Митрев

Гром:

9 – Константин Славов

10 – Камен Петров

13 – Анастас Сънков

15 – Борислав Стоянов

Гром момичета:

4 – Михаела Варошкина

5 – Бетина Кичукова

konstantin-slavov

simeon-mitrev

kamen-petrov

petar-gyosharkov

 През свободното време момчетата се забавляваха в двора, отново с каране. Направиха много естетичен спот през пейката.

bobiii

 Останахме впечатлени от това, че българският сноуборд е на добро ниво. Новото поколение има потенциал да се изяви сериозно на междонародната сцена. Пожелаваме им успех и здраве, и все така напред!