Дойде време за третото поред издание на скейтборд състезанието за деца Самоскейт.

По изградената вече традиция, то ще се проведе в рамките на празника на град Самоков, който тази година ще продължи цяла седмица с различна програма всеки ден.

Самоскейт 3 ще се състои на 17-ти август на площада в град Самоков по уредите в скейтпарка. Участие могат да вземат деца до 18 годишна възраст – момчета и момичета. Състезанието ще се проведе следобед от 15 до 19 часа – 1 рън квалификации и 1 финали по 2 мин., като ще се оценява максимална креативност на карането по уредите. Трасето ще бъде на разположение за тренировки на участниците от 10 до 15 часа да изградят най-добрият си рън. В 19.30 часа кметът на община Самоков – Владимир Георгиев ще награди победителите. Наградите са осигурени от магазин Contrabanda. От общината са подготвили музикална програма през целия ден и се очаква да вземат участие скейтъри от цялата страна.

Тук е мястото да похвалим община Самоков, която е закупила нови съоръжения за скейтборд и ще облагороди скейтпарка, но за съжаление няма да можем да ги изпробваме в деня на състезанието, тъй като ще пристигнат до края на месеца. Очакваме ги с нетърпение 🙂

 Новостите в Самоскейт 3 тази година ще бъдат провеждането на лонгборд workshop и фотоконкурс за млад фотограф.

Workshop-а ще представлява обучение и демонстрация на каране на лонгборд. Всеки, който желае може да се пробва и да се научи да кара лонгборд от 10 до 15 часа с екипировка осигурена от Never Summer под ръководството на състезателите от СК Бороборд.

А ето и какво ще представлява фотоконкурсът:

Фотоконкурс „СамоСкейт 3”

Регламент

Тема: свободна

Обособени са два раздела: Природа и Спорт

Участниците могат да участват с до три снимки във всеки раздел

Снимките трябва да бъдат представени на хартиен носител (фотохартия), с минимален размер А4 (210x297mm), в деня на събитието „СамоСкейт 3” в тентата на Never Summer (ще бъде съобщено на място).

Възрастова граница: до 18 години

Снимките ще бъдат оценявани по три критерии: Тематика, Художествено изпълнение и Техническо изпълнение. Журито ще се състои от членовете на KIK Visions, Константин Жеков (оператор и студент) и Константин Тръпчев  (фотограф и студент).

Събитието се организира от СК Бороборд и община Самоков, с подкрепата на Contrabanda и Never Summer.