Photos by: Constantin Trupchev, KIK visions

Тъй като сняг на Боровец почти не остана – ние от Бороборд решихме тази неделя да закрием сезона, както ние си знаем. Организирахме си един последен пролетен jib session върху малкото останал сняг на мястото, където бе разположен Snow Park Borosport през този сезон.

Поканихме приятели, родители, местни карачи от Самоков и фенове на сноуборда и планината. Купихме пържоли, нарамихме барбекюто и дъските и се отправихме към пистата.

Почти всички членове на Бороборд успяха да дойдат, а най-ентусиазираните взеха участие в jib session-а. Нашият приятел Тошо Янев, който скоро се завърна от Канада беше съдия. Решихме да няма класиране, а всеки, който направи стилен и перфектно залепен трик да получи награда. Наградите бяха аксесоари SugaPoint осигурени от Тошо Янев.

Боби с трансфер от реброто към PVC тръбата пред погледа на Тошо

Пепо със стилен Frontslide Boardslide

Петър Кирилов-Пастата с огромен трансфер с method 50 на PVC-то

Ради с Frontside 180 in 180 out

Много силно караха момичетата на Бороборд – Радина Москова и рожденичката Михаела Варошкина. И двете дами показаха впечатляващо желание да научават нови неща и смело пробваха сложни трикове върху тръбата. Следващият сезон те определено ще прогресират значително и очакваме приятни изненади от тях.

Рожденичката Михаела устремена с 50-50 на тръбата

  Радина с Frontslide Boardslide

Времето в планината беше прекрасно и слънчево като по поръчка. Триковете валяха един след друг, а да не останем гладни се погрижиха тренер Константин Ахтаподов и Дани Москов, които показаха майсторски умения на барбекюто.

Тренер Коце пече мръвките

Възрастните разпускаха с бира и вкусотийки

А децата се радваха на пролетта

След като хапнахме вкусно дойде време и за следобедната част на jib session-а. Карачите се отправиха с нови сили към уредите.

Тренер Ице дава наставления и подготвя трасето с малко сол

Вальо със стилен Frontside Boardslide

Колячо рапира върху тръбата

Монката с 50-50 360 Frontside out

Тренер Ице с трансфер от реброто to Boardslide

И публиката остана доволна…

И така, прекарахме още един страхотен ден в планината, залепихме доста трикове и се забавлявахме чудесно. Това беше последният ден на сняг засега. Започваме с лятната подготовка. Очаквайте информация скоро…. Peace 🙂