На 29 и 30 март се проведе държавният шампионат по паралелен слалом в Банско. Разбира се клуб Бороборд или по – точно неговите състезатели взеха участие. В събота протече състезанието по паралелен гигантски слалом следван от паралелен слалом в неделя.

IMG_3484

Събота ни посрещна с много приятно време. Сутринта пистата беше твърда, трасето подготвено и състезателите готови да покажат своите умения. Състезанието започна с квалификации, където всеки един състезател кара на двете трасета (синьо и червено), построени едно до друго. Двете времена пак даваха общо време, по което състезателите влизаха във финалите. Там вече протече нок-аут схемата. Който стигне пръв на финала продължава в състезанието, другият отпада. Така че имаше много интересни моменти, в които до последно не се знаеше кой ще спечели.

IMG_3510

При мъжете взе участие и Радослав Янков, който участваше на Олимпийските игри в Сочи и ни показа как това трасе може да се кара по много професионален начин. И нашите състезатели се представиха много добре и така успяхме да вземем медали (общо 7!) и в тази дисциплина.

IMG_3527

Много добре се представи и нашият форрънер – Неда Пенчева, която возеше дъската си по трасето с голяма сигурност. Нямаме търпение и тя да започне да се състезава. При момичетата Боряна Минковска спечели второ място.

IMG_3492

В категория момчета Ивайло Христов взе бронзов медал и Валентин Миладинов показа най-сигурно каране и стана републикански шампион в дисциплина гигантски слалом. При девойките Михаела Варошкина успя да влезе във финалите и си спечели трето място.

IMG_3572

В неделя протече паралелен слалом. По-късото трасе изискваше по-гъсти завои, но и тук се справихме. Форматът остана същият като предишния ден, така че цялото състезание протече много плавно. При момичетата Боряна Минковска отново стана втора. При момчетата Валентин Миладинов взе второ място, където на интересен финал го изпревари Камен Петров от Пампорово и спечели златен медал. На Стефан Вангелов за малко не му стигна да вземе бронз и остана 4-ти. При юношите обаче избухна Христо Чолаков и спечели бронзов медал. Браво на всичките участници.