Симеон Митрев със специална награда

И тази година Боровец беше домакин на едно от най-сериозните рейл-състезания за годината на родна земя. Red Bull Fragments е уникално по рода си, защото трасето се състои от няколко секции, съставени от различни уреди и всеки от тях притежава перфектен стрийт фрагмент.

Словенците Изток Шуматич и Марко Грилич и българинът Иван Иванов за поредна година поеха съдийската роля, като към тях се присъедини Карим Ел Рафие – състезател и организатор на най-престижното рейл-състезание в света Frontline Rail Jam.

Red Bull Fragments се проведе на 30 и 31 януари. Първият ден се състоя битката при жените, като момичетата на „БороБорд“ Бетина Кичукова и Михаела Варошкина заеха съответно 3-то и 4-то място на финала. И двете затвърдиха позициите си на едни от най-добрите в българския фристайл. Втора се класира Ния Лисикова, а победителка стана Станимира Карадочева.

gırls

При мъжете сблъсъкът за класиране на финал бе на още по-високо ниво поради участието на чуждестранни карачи. Нашият треньор и състезател Христо Ахтаподов доказа, че старите кучета не забравят номерата си и стигна до полуфинал. Със същия успех може да се похвали и Борис Петров, който показа завидни умения и стабилно каране въпреки крехката си възраст.

ıco

Симеон Митрев от своя страна не само че се класира на финал, а и отмъкна специалната награда на Марко Грилич – участие в най-новия му филмов проект заедно със семейството на Red Bull. Мони напълно заслужи признанието на световноизвестния словенец със своето рисково и технично каране. Нашето момче призна, че не е очаквало да спечели това отличие и изрази мнение, че няма парична награда, която да се сравни с открилата се пред него възможност. Засега същината на съвместния проект с Грилич се пази в тайна, но с нетърпение очакваме развитие по случая.

monı marko

От „БороБорд“ поздравяваме специално фристайл национала Константин Славов от Смолян, който демонстрира невероятен прогрес на рейлове и подобно на Мони не залагаше на сигурното в триковете си.

Челната тройка бе изцяло съставена от чужденци. Норвежецът Ейрик Нессе е големият победител на Red Bull Fragments 2016. След него се наредиха Жига Раковец от Словения и финландецът Алекси Партанен.

all of them

Въпреки чуждестранната доминация на финала, българските сноубордисти защитиха достойно името на родината, а с триковете си направиха състезанието още по-вълнуващо. Адмирации и за екипа на „Бороспорт“, който изпълни отлично своята организационна задача и направи събитието възможно.

monka